Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.06.2023

5 000 доларів США за статус багатодітного батька – на Львівщині затримано чоловіка, який займався організацією незаконного перетину кордону

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру громадянину України за фактами організації незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, мешканець Львівщини налагодив схему незаконного перетину кордону для військовозобов’язаних. Для цього він створив телеграм-канал, у якому пропонував допомогти чоловікам незаконно перетнути кордон.

За 5 000 доларів США підозрюваний передавав своїм клієнтам підробні документи, що нібито підтверджують наявність у них статусу багатодітного батька.

За роботу брався лише по передоплаті. А для конспірації за другою частиною коштів відправляв кур’єра.

Чоловіка затримали в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тривання під вартою.

Слідчі дії тривають, встановлюються інші причетні особи.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Слідчого Управління ГУ НП у Львівській області, оперативний супровід здійснювали працівники Управління міграційної поліції ГУ НП у Львівській області та підрозділу Державної прикордонної служби України.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури
 
кількість переглядів: 927