Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.03.2013

На Львівщині призупинено діяльність 35 кімнат для затриманих та доставлених чергових частин та 5 ізоляторів тимчасового тримання органів внутрішніх справ

     Прокуратурою Львівської області систематично проводяться перевірки щодо дотримання конституційних прав затриманих та ув’язнених, забезпечення матеріально-побутових та медико-санітарних умов їх тримання, запобігання катуванням у кімнатах для затриманих та доставлених чергових частин, а також ізоляторах тимчасового тримання міськрайвідділів внутрішніх справ.
     Як засвідчили перевірки, майже в кожному ІТТ виявлено суттєві порушення вимог законодавства та відомчих нормативних актів щодо режиму, умов тримання, медико-санітарного забезпечення затриманих, взятих під варту та засуджених осіб.
     Відтак, за результатами перевірок упродовж мунулого та поточного років з метою приведення у відповідність з вимогами Європейської конвенції проти катувань закрито 35 кімнат для затриманих та доставлених чергових частин та 5 ізоляторів тимчасового тримання. На даний час ще в 4 проводяться службові перевірки.
     Загалом за наслідками вказаних перевірок на вимогу прокурорів 10 службових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності.
     Зазначимо, що додержання конституційних прав громадян при їх затриманні, доставленні та перебуванні у кімнатах чергових частин органів внутрішніх справ, знаходиться на постійному контролі прокуратури Львівської області та є одним із пріоритетних напрямів діяльності органів прокуратури України в цілому.

     Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 1833