Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.03.2013

Завдяки прокуратурі в сфері нагляду за додержанням законодавства про державну та комунальну власність відшкодовано 12 мільйонів гривень

     Порушення вимог чинного законодавства під час розпорядження державною та комунальною власністю в діяльності як спеціально уповноважених органів приватизації, так і органів, на які покладено функції власника майна, порушення захисту майнових прав державних та комунальних підприємств, установ, організацій та незабезпечення контролю за виконанням умов договорів купівлі - продажу вказаного майна. Такі факти встановлюються прокурорами під час перевірок.
 
     Як наслідок, в сфері нагляду за додержанням законодавства про державну і комунальну власність протягом минулого року та січня-лютого поточного року органами прокуратури Львівщини порушено 7 кримінальних проваджень, з яких усі скеровані до суду.
 
     За результатами наглядової діяльності на даному напрямку внесено та розглянуто понад 190 документів реагування. Задоволено 52 протести. До відповідальності притягнуто 66 посадових осіб органів державної влади та місцевого самоврядування, з них 8 - органів державного контролю. Окрім того, за документами прокурорського реагування відшкодовано понад 12 млн. грн., з них 4,4 млн. грн. поповнили державний бюджет.
 
     З огляду на актуальність указаного питання, стан нагляду за додержанням і застосуванням законів у сфері додержання вимог законодавства про державну та комунальну власність перебуває на постійному контролі прокуратури Львівської області.
 
 
     Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 1800