Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2013

Захист конституційних прав громадян на оплату праці є пріоритетом у роботі прокуратури Львівської області

     Прокурорами під час перевірок і надалі виявляються факти, коли посадові особи суб’єктів господарювання при наявності коштів на їх рахунках не виплачують заробітну плату своїм працівникам.
      Такі порушення мали місце в “Львів-Інтуртранс” (заборгованість із виплати заробітної плати становила 417 тис. грн), ТзОВ “Ретро Проект” (306,3 тис. грн), ПАТ “Дрогобицький завод автомобільних кранів” (1,9 млн. грн), КП “Берізка” (456,6 тис. грн), ТзОВ “Розліт” (129,4 тис. грн), ВАТ “Новороздільський завод складних мінеральних добрив” (956,6 тис. грн) та КП “Міське виробниче управління житлово-комунального господарства м. Добромиль” (79,9 тис. грн), ПАТ “Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат” (3,7 млн. грн).
     У зв’язку з цим, прокурорами відомості про вчинення посадовцями вказаних підприємств кримінального правопорушення, передбаченого ст.175 КК України, внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань.
     Загалом, упродовж року в даній сфері органами прокуратури Львівщини розпочато 8 кримінальних  проваджень. На усунення порушень закону внесено 37 подань, з яких 17 уже розглянуто та 7 посадових осіб органів влади та місцевого самоврядування і 4 - органів контролю притягнуто до дисциплінарної відповідальності.
     Водночас, завдяки прокурорам працівникам підприємств виплачено понад півмільйона гривень заборгованої заробітної плати. Крім того, в документах прокурорського реагування поставлено вимоги про погашення ще понад 3 млн грн заборгованої зарплати.
     Наразі в провадженні судів області перебуває 175 заяв в порядку наказного провадження, заявлених органами прокуратури, про стягнення 850 тис. грн нарахованої, але невиплаченої заробітної плати. Зазначимо, що лише в поточному році таких позовних заяв заявлено на загальну суму майже 400 тис. грн. На даний час, понад 100 тис. грн уже реально стягнено для погашення заборгованої зарплати перед працівниками.
     Поряд з тим, за дорученням прокуратури Львівської області органами внутрішніх справ також проведено відповідні перевірки. За їх наслідками внесено відомості про вчинення понад 40 кримінальних правопорушеннь у цій сфері.
   
     Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 75867