Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.04.2013

Оскаржено в касаційному порядку вирок посадовцям, яким за фальсифікацію 26 «земельних» рішень призначено умовні покарання

     Прокуратурою Львівської області внесено касаційну скаргу про скасування судових рішень стосовно голови та секретаря однієї із сільських рад Жовківського району, звинувачених у вчиненні службових злочинів.
 
     Нагадаємо, що в ході розслідування прокуратурою області здобуто достатньо доказів вини вказаних посадовців у фальсифікації рішень сесій про безоплатну передачу 26 земельних ділянок загальною площею понад 3 га, вартість яких складає понад 1,2 мільйона гривень.
 
     Відтак на підставі таких рішень окремим громадянам оформлено та видано державні акти на земельні ділянки, які належать громаді села.
 
     Законодавець за такі злочини передбачив покарання у виді позбавлення волі стром від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади строком до 3 років та з конфіскацією майна.
 
      Водночас, судом першої інстанції за вчинення особливо тяжких злочинів, вказаних службових осіб засуджено на 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади строком до 3 років, без конфіскації майна та звільнено від відбування основного покарання. Із таким вироком погодився апеляційний суд Львівської області, залишивши його без змін.
 
     З огляду на викладене, прокуратурою Львівської області перед Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ ініціюється питання про скасування рішення суду апеляційної інстанції, яким залишено поза увагою доводи щодо м”якості покарання особам та тяжкості вчиненого злочину.
 
 
 
 
     Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 75699