Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.05.2013

Обвинувальні акти щодо посадовців, які завдали державі збитків під час ремонту доріг скеровані до суду

     Прокуратурою Львівської області затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України щодо службових осіб філії «Жовківська дорожньо-експлуатаційна дільниця» ДП «Львівський облавтодор». Доведено, що вказані посадовці, зловживаючи службовим становищем, внесли в акти виконаних робіт з експлуатаційного утримання автомобільних доріг державного (“Львів-Рава-Руська”) та місцевого значення (“Ковель-В.Волинський-Червоноград-Жовква”) завідомо неправдиві відомості, чим завищили вартість їх виконання на 122 тис.грн. Це призвело до незаконних видатків з Державного бюджету України.
     Крім того, скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 367 КК України щодо службових осіб Служби автодоріг у Львівській області.
     Останні, будучи відповідальними за контроль правильності визначення вартості робіт по капітальному і поточному ремонтах, а також експлуатаційному утриманню автомобільних доріг місцевого значення (“Нижанковичі-Самбір-Дрогобич-Стрий”) та державного значення (“М-10 Львів- Краковець”), прийняли виконані роботи без перевірки якості та повноти їх виконання. Внаслідок цього, державним інтересам спричинено шкоду в розмірі понад 169 тис. грн.
     Зазначимо, що в обидвох провадженнях підозрювані свою вину визнали повністю, збитки, завдані Державному бюджету України відшкодовані.
     Підтримання державного обвинувачення у зазначених кримінальних провадженнях здійснюється управлінням правозахисної діяльності, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту прокуратури Львівської області.



     Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 75744