Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.06.2013

Торік за злісне невиконання своїх батьківських обов’язків 8 осіб понесли кримінальну відповідальність

     Органами прокуратури Львівської області приділяється постійна увага питанням захисту прав і свобод дітей, насамперед, їх життя та здоров’я.
         Аналіз криміногенної ситуації у молодіжному середовищі свідчить, що однією з причин вчинення дітьми правопорушень є дитяча бездоглядність та наслідки сімейного виховання.
         На Львівщині мешкає понад 1300 дітей, які перебувають у сім’ях, які неспроможні або не бажають виконувати свої основні функції щодо виховання дітей.
     Перебуваючи в умовах сімейного неблагополуччя, в атмосфері насильства та жорстокості з боку батьків, діти нерідко залишають домівки, виховують у собі зневагу до соціальних цінностей.
     Водночас, невиконання батьками своїх батьківських обов’язків нерідко призводить до заподіяння дітям непоправної шкоди у вигляді тяжких захворювань, які становлять загрозу їх життю або зумовлюють інвалідність, а в окремих випадках і до летальних випадків.
     Для прикладу, прокуратурою Бродівського району до суду скеровано кримінальне провадження відносно матері, яка на 5 діб залишила замкненими у будинку без належних умов для проживання та продуктів харчування  3-х своїх малолітніх дітей 2003, 2011 та 2012 років народження.
     За ініціативи Миколаївського міжрайонного прокурора порушено кримінальне провадження відносно матері, яка не вживала жодних заходів для забезпечення належних умов проживання та харчування для свого 15-річного сина, надання дитині медичної допомоги, внаслідок чого у останнього розвинулись ускладнення захворювань, що могло стати причиною смерті неповнолітнього. Кримінальне провадження за ст. 166 КК України скероване до суду.
     Загалом у поточному році органами прокуратури Львівської області розпочато 5 кримінальних проваджень за фактами злісного невиконання батьками обов’язків з виховання дітей, що спричинило заподіяння шкоди їх здоров’ю.
     Наразі у чотирьх кримінальних провадженнях обвинувальні акти вже скеровані до суду.


     Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 75745