Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.06.2013

"У Львові затримали пасторів "Посольства Божого", які видурили у парафіян 3 млн грн"

Учора у Львові затримали чотирьох представників церкви "Посольство Боже", яких звинувачують у привласненні 3 млн грн, які належали парафіянам. Підозрювані переконували парафіян церкви взяти кредит під заставу нерухомості, після чого забирали гроші.
 
Всього від діяльності пасторів "Посольства Божого", за даними правоохоронних органів, постраждали 43 людини, повідомляє "Коммерсантъ Украина".
 
Представники церкви почали свою діяльність у 2007 році.
 
"На богослужіннях пастори проводили бізнес-тренінги, обіцяючи прихожанам багатство і порятунок. До кожної людини знаходили свій психологічний підхід", - розповів старший прокурор відділу процесуального керівництва прокуратури Львівської області Тарас Іваненко.
 
Він уточнив, що представники "Посольства Божого" залучали до церкви наркозалежних, малозабезпечених та безробітних, які мають у власності житло або землю.
 
За словами пана Іваненка, шахраї працювали за однаковою схемою: обробка свідомості, а потім виклик на особисту зустріч з пастором, під час якої підписувалися документи на кредит під заставу нерухомого майна прихожанина.
 
Люди підписували документи, часто навіть не читаючи, оскільки беззастережно вірили представникам церкви. Таким чином пастори привласнили 3 млн грн. Всього від дій підозрюваних постраждали 43 людини, але слідство припускає, що кількість потерпілих збільшиться, оскільки на богослужіння приходили від 100 до 300 осіб.
 
"Підозрюваних викликали для дачі свідчень 14 червня. Зважаючи тяжкості вчинених правопорушень 17 червня було прийнято рішення взяти їх під варту. У цей момент вони перебувають у себе вдома. Ніхто з них не чинив опору", - підкреслив Іваненко. Прокуратура Львівської області підозрює затриманих у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4. ст. 190 Кримінального кодексу ("шахрайство, заволодіння майном в особливо великих розмірах"; від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна). Зараз вони перебувають в СІЗО.
 
У прес-службі церкви "Посольство Боже" обережно коментували інформацію про події у Львові. "Ми знаємо, що міліція затримала двох членів нашої церкви, але ми навіть не знаємо їхніх імен і не маємо ні найменшого уявлення, чому це відбулося. Про затримання ще двох людей я вперше чую від вас. Все це схоже на чергову атаку на нашу церкву під надуманим приводом ", - заявили в прес-службі "Посольства Божого".
ТИЖДЕНЬ.ua 18 червня 2013

кількість переглядів: 75815