Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.07.2013

6-річний хлопчик ніколи не бачив сонця...

     Юрко і його 14-річний брат Любомир не вміють розмовляти, ходити та самостійно їсти
 
    Діти, яких днями привезли до Львівської міської дитячої лікарні, шокували весь медичний персонал. 14-річний Любомир і його 6-річний братик Юрко були вкрай виснажені. “Внаслідок тривалого знерухомлення цих дітей,– розповів ЗМІ головний лікар Львівської міської дитячої лікарні Дмитро Квіт, - є атрофія м’язів. Вони не розмовляють, не вміють ходити. Намагаються повзати та сідати. Самостійно не їдять — ми їх годуємо...”.

    Знайти ДІТЕЙ, які, складалося враження, росли серед звірів у джунглях, допоміг дзвінок до відділу у справах дітей Личаківського райвідділу міліції. Доброзичливець поінформував районних чиновників: в одному з приватних будинків на вулиці Сушкевича проживає сім’я, в якій, на його думку, знущаються над неповнолітніми дітьми. Перевірити цю інформацію доручили співробітникам Личаківського райвідділу міліції.

   У вказаний будинок правоохоронці увійшли разом із представниками районної та міської влад і медиками. І жахнулися. В оселі, що складалася з двох кімнат, кухні та санвузла, проживали 43-річний чоловік, його 34-річна дружина та їхні 14-річний і 6-річний сини. Ці діти, з’ясувалося під час перевірки, не вміли розмовляти та ходити! Шестирічний Юрко ніколи не бачив сонця та не дихав свіжим повітрям. Бо його ніколи не виводили навіть на подвір’я! Обидва хлопчики були виснажені, у обох лікарі визначили глибоке відставання у фізичному та психоматичному розвитку.

   Побачивши таку жахливу картину, члени комісії одразу викликали на місце події карету “швидкої” та склали акт про негайне відібрання дітей від батьків. Наступного дня прокуратура Личаківського району міста Львова почала проти батьків дітей кримінальне провадження за фактом “злісного невиконання обов’язків по догляду за дітьми”.

    Як майже в центрі міста могли роками знущатися над дітьми? Чимало сусідів, розповіли “ВЗ” у відділі зв’язків з громадськістю ГУ МВСУ у Львівській області, навіть не знали, що за парканом сусіднього будинку виховують дітей. Лише три мешканці вулиці знали, що в цій родині є діти. Подвір’я біля будинку, виправдовувалися люди, з вулиці не проглядається. А вікна були постійно зашторені. Йдучи на роботу, батько дітей зачиняв двері будинку та ворота на замок.

     Мати дітей, з’ясувалося, жодного разу до органів влади не зверталася. Жінка навіть не знала, що при народженні дитини мала отримувати матеріальну допомогу. Отож на відповідних обліках дітки не перебували.

      З власних джерел “ВЗ” стало відомо, що голова цієї родини (діти чомусь записані не на його, а на мамине прізвище) раніше притягувався до адміністративної відповідальності за пиятику. Мати братів має вищу освіту. До якоїсь релігійної секти ці люди не належать.

    Слідчі прокуратури перевірятимуть діяльність чи злочинну бездіяльність тамтешніх дільничних інспекторів міліції, чиновників органів місцевого самоврядування, дільничного лікаря. Адже усі вони протягом багатьох років не цікавилися долею дітей, яких горе-батьки довели до тваринного стану...
 

Газета "Високий замок" 8 липня 2013
http://www.wz.lviv.ua/ukraine/123417

кількість переглядів: 75564