Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.08.2013

Спростування

     Сьогодні, 5 серпня, на одному з центральних телеканалів вийшов сюжет, в якому йшлося, що прокуратура, нібито, вимагає пом’якшити покарання винуватцю смертельного ДТП.
 
 
 
     Слід зазначити, що тележурналістом коментар прокурора подано не в повному обсязі, що могло призвести до неправильного трактування телеглядачами позиції органів прокуратури.
 
 
 
     З огляду на це, прес-служба уповноважена спростувати неправдиву інформацію, висвітлену у вказаному сюжеті та надати офіційну позицію прокуратури Львівської області.
 
     Зокрема, прокуратурою подано апеляційну скаргу на вирок Галицького районного суду, яким мешканця Львова засуджено за вчинення правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України, до 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 1 рік. Водночас на підставі ст.75 КК України судом його звільнено від відбування основного покарання із встановленням випробувального терміну на 3 роки.
 
     Коментуючи журналісту підстави внесення апеляційної скарги на вказаний вирок, прокурор відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування органами внутрішніх справ та підтримання державного обвинувачення прокуратури Львівської області Тарас Кузь зазначив: «Судом безпідставно було вмінено обставину, яка обтяжує покарання обвинуваченого, а саме - вчинення злочину в стані алкогольного сп’яніння, незважаючи на те, що судом не було здобуто жодних доказів про вчинення злочину в стані алкогольного сп’яніння».
 
 
 
     Також прокурор повідомив: «Експертиза, дійсно, вказала, що підсудний перебував у стані алкогольного сп’яніння, але згідно з матеріалами справи, згідно з показами підсудного, було встановлено, що алкогольні напої було вжито безпосередньо після вчинення ДТП, на місці ДТП».
 
      Крім того, варто зазначити, що прокурор Тарас Кузь у коментарі наголосив: «В даному випадку вирок суду пом’якшуватися не буде. Прокуратурою написано апеляційну скаргу в частині приведення вироку у відповідність до закону».
 

     Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 76062