Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.08.2013

Суддя та чиновники БТІ незаконно позбавили нерухомого майна громаду Львова, - прокуратура

   Сьогодні, 20 серпня, слідчі відділу розслідування корупційних правопорушень прокуратури Львівської області спільно зі співробітниками УСБ України у Львівській області проводять обшуки у структурних підрозділах Львівської міськради та ОКП ЛОР «БТІ та ЕО», у зв”язку із незаконним відчуженням об’єктів нерухомості, що належать громаді Львова.
 
  Слідчі дії здійснюють в межах досудового розслідування за фактами постановлення завідомо неправосудних судових ухвал та зловживанням владою і службовим становищем службовими особами ОКП ЛОР «БТІ та ЕО».
 
   Установлено, що 13 об’єктів нерухомості, оціночна вартість яких становить понад 3 млн. грн, на підставі цих ухвал, а також внаслідок незаконних дій службових осіб ОКП ЛОР «БТІ та ЕО», протиправно відчужено на користь кількох фізичних осіб.
 
   Як з’ясувало слідство, суддя впродовж 2011 -2012 років розглядаючи цивільні справи, уклав низку мирових угод, визнаючи за позивачами – фізичними особами право власності на об’єкти нерухомості, на підставі неіснуючих боргових зобов’язань.
 
   У подальшому на підставі вказаних ухвал реєстраторами ОКП ЛОР «БТІ та ЕО» зареєстровано право власності.
 
  Таким чином, діями вищезазначених посадових осіб спричинено тяжкі наслідки, тобто вчинено злочини, передбачені ст.364 ч.2, 375 ч.2 КК України.
 
   На даний час слідчими прокуратури та СБУ вже виявлено і вилучено документацію на 8 незаконно відчужених об’єктів, а також в одного із колишніх реєстраторів бюро технічної інвентеризації виявлено понад 100 інвентеризаційних справ на інші об”єкти нерухомості у Львівській області, біля 3 тисяч окремих службових документів та чисті бланки свідоцтв про реєстрацію прав власності.
 
                   
       Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 1776