Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.09.2013

Судитимуть осіб, які завдали економічним інтересам держави збитків на 7 мільйонів гривень

    Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області
 
   Прокуратура Львівської області затвердила обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно двох громадян України за вчинення злочинів, передбачених ст.205 ч.2, (фіктивне підпримництво) ст.358 ч.3 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) КК України.
 
   У процесі досудового розслідування, яке проводило УСБУ у Львівській області, встановили, що ці особи в період 2010-2012 рр., аби прикрити незаконну підприємницьку діяльність, організували придбання та перереєстрацію на спеціально підібраних осіб ряд суб’єктів господарювання для вчинення фіктивного підприємництва. Метою було надання незаконних послуг в ухиленні від сплати податків, конвертації безготівкових коштів в готівку та отримання внаслідок цих дій неконтрольованого доходу. З’ясовано, що сума на яку збагатилися ділки, становить понад 7 млн. грн.
 
  Тепер прокуратура Львівської області заявила до Галицького районного суду м. Львова позов про відшкодування останніми заподіяної шкоди, а саме 7 млн.грн. та поставила питання про скасування державної реєстрації підприємств, які провадили незаконну діяльність.
 
  Окрім цього, на майно підозрюваних накладено арешт на суму понад 700 тис. грн.
 
 Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснила прокуратура Львівської області, яка й забезпечує підтримання державного обвинувачення у суді.
 
 
 
http://gazeta.lviv.ua/news/2013/09/18/15720
 
Львівська газета (http://gazeta.lviv.ua)
 
 
 
 
 
 
 

кількість переглядів: 2099