Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.10.2013

Засуджено чотирьох членів злочинного угруповання

 
Одного з них – до довічного позбавлення волі
Управління нагляду за додержанням законів спецпідрозділами та іншими органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю і корупцією, прокуратури Львівської області підтримало державне обвинувачення у кримінальній справі стосовно чотирьох членів організованої групи.
Їх обвинувачено в тому, що 2002 року зловмисники задля вимагання 300 тис. доларів США вчинили розбійний напад, поєднаний із насильством і викраденням двох громадян Республіки Чехія та громадянина України.
Злочинці насильно утримували цих осіб у дачному будинку, завдаючи їм тілесних ушкоджень. Погрожуючи зброєю, члени організованої злочинної групи незаконно заволоділи грошима потерпілих на загальну суму понад 535 тис. грн.
Лише на третій день, після незаконного позбавлення волі та передачі вимагачам грошей, потерпілі змогли розбити вікно, втекти та звернутися у правоохоронні органи.
Завдяки скоординованим зусиллям правоохоронців Львівщини, прокуратури області, а також співпраці з правоохоронними органами Республіки Чехія злочин було розкрито, а кримінальну справу про обвинувачення зловмисників скеровано до суду.
Відтак 15 жовтня Пустомитівський районний суд призначив усім учасникам злочинного угруповання покарання у вигляді позбавлення волі від 8 до 13 років з конфіскацією майна, а одному, з урахуванням його попередньої злочинної діяльності, – довічне позбавлення волі, – повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.
«Львівська газета», 23.10.2013
 
 
 
http://www.gazeta.lviv.ua

кількість переглядів: 1988