Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2013

Українська делегація на чолі з Генеральним прокурором України перебуває у Швейцарії (м.Женева)

    14 листопада 2013 року розпочався візит української делегації на чолі з Генеральним прокурором України до Швейцарії. В рамках візиту, зокрема відбулася зустріч Генерального прокурора України Віктора Пшонки з Генеральним прокурором кантону Женеви Олів'є Жорно.
    Під час зустрічі сторони обговорили низку актуальних питань двостороннього співробітництва, зокрема, йшлося про боротьбу з корупцією, економічними злочинами та відмиванням бюджетних коштів через іноземні банківські установи. Крім того, учасники зустрічі зупинилися на питаннях виконання міжнародно-правових доручень та екстрадиційних запитів. За словами Генерального прокурора України Віктора Пшонки, Україна сьогодні робить реальні кроки, спрямовані на повернення раніше незаконно виведених з України активів.
     "Уповноважені українські відомства із залученням міжнародних юридичних структур наразі активно працюють у напрямку пошуку на сумнівних закордонних рахунках коштів, які незаконно були виведені з України. Також вживаються кроки, щодо їх повернення через судові рішення", - сказав він. Віктор Пшонка зазначив, що один з позовів в інтересах України був поданий і до швейцарського суду.
    "Україна публічно і прозоро веде діяльність у цьому напрямку. Всі наші звернення з цього приводу ґрунтуються виключно на законних підставах та наявній у органів слідства інформації, щодо кримінального походження тих чи інших сум на підконтрольних українським екс-чиновникам рахунках", - додав він. Генеральний прокурор кантону Женеви у свою чергу зазначив про готовність женевських органів прокуратури розглянути запити української сторони щодо отримання міжнародно-правової підтримки на шляху пошуку та повернення українських активів в державу.
       На зустрічі також були присутні начальник Головного управління міжнародно-правових зв'язків та європейської інтеграції Генеральної прокуратури України Олександр Приходько, Посол України в Швейцарії Ігор Дір, заступники Генерального прокурора кантону Женеви.

Відділ зв’язків із засобами масової інформації
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 2283