Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.11.2013

Завдяки органам прокуратури Львова працівникам підприємств виплатили понад 4 млн грн. зарплатних боргів

    Зокрема, прокуратурою Франківського району 14 листопада розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 175 КК України, за фактом безпідставної невиплати 60 тис. грн. заробітної плати працівникам одного з підприємств будівельної галузі.
 
    Встановлено, що при наявності коштів на рахунках, керівники цієї компанії не виплачували зарплатні 33 своїм підлеглим упродовж 2 місяців.
 
    Зазначимо, що цьогоріч правоохоронцями проводилось досудове розслідування у 165 кримінальних провадженнях стосовно посадових осіб підприємств Львова, які позбавили громадян права на своєчасне отримання зароблених коштів. Відтак у ході розслідування, під загрозою притягнення до кримінальної відповідальності, керівники цих структур погасили заборгованість на загальну суму понад 4 млн. грн.
 
     Крім цього, за позовами прокурорів, громадянам виплачено ще понад 4,1 млн. грн. зарплатні.
 
   Упродовж року прокурорами на усунення порушень у сфері оплати праці внесено 20 подань, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 23 посадовці органів контролю, місцевого самоврядування та виконавчої влади.
 
 
 
 
 
                           Прес-служба прокуратури міста Львова
 

кількість переглядів: 2328