Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.11.2013

У Львівській області викрили майже дві сотні корупціонерів

На Львівщині впродовж року встановлено 181 кримінальне правопорушення з ознаками корупції, – повідомила прес-служба прокуратури Львівської області
У 2013 році правоохоронці Львівщини розпочали 65 кримінальних проваджень про корупційні правопорушення.
Уже закінчено досудове розслідування зі скеруванням обвинувальних актів до суду у 57 кримінальних провадженнях стосовно 76 осіб. При цьому органи прокуратури завершили досудове розслідування у 20 кримінальних провадженнях. Ще у 38 завершено розслідування слідчими ГУ МВС України у Львівській області, в яких прокуратура здійснювала процесуальне керівництво.
Загалом у закінчених кримінальних провадженнях встановлено 181 кримінальне правопорушення з ознаками корупції.
При цьому активно застосовується інститут укладення угод.
Так, у 29 провадженнях укладено 32 угоди про визнання винуватості, 26 (стосовно 29 осіб) з яких затверджені судами з постановленням обвинувальних вироків, решта ще перебувають на розгляді в суді.
Із числа закінчених кримінальних проваджень 37 – про одержання неправомірної вигоди (хабарів), 4 – про комерційний підкуп службової особи юридичної особи приватного права, 10 – про зловживання владою або службовим становищем, 4 – про зловживання впливом і 2 – про заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем.
Серед осіб, яких притягнуто до кримінальної відповідальності за вчинення кримінальних корупційних правопорушень, 2 працівники митної служби України, 11 працівників органів внутрішніх справ, 15 посадових осіб органів державної влади, 13 працівників системи охорони здоров’я, 7 службових осіб юридичних осіб приватного права, 12 посадових осіб місцевого самоврядування, 6 посадовців системи освіти, 2 працівники державної виконавчої служби, 1 – державної міграційної служби, 1 працівник суду, 2 службові особи державної податкової інспекції, 2 службові особи системи виконання покарань.
Водночас відсторонено від посад 34 осіб, яким оголошено підозру у вчиненні кримінальних правопорушень з ознаками корупції, ще 23 осіб звільнено з посад до підозри.
 
Львівська газета» 19 листопада 2013
 
http://www.gazeta.lviv.ua/

кількість переглядів: 1627