Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.12.2013

На Львівщині виявили порушення в порядку зарахування дітей до спецшкіл-інтернатів

Загалом за підсумками проведених перевірок органи прокуратури внесли 10 подань, до відповідальності мають притягнути і керівників спецшкіл-інтернатів, і посадових осіб органів виконавчої влади, – повідомила прес-служба прокуратури Львівської області
 
Департамент освіти та науки Львівської ОДА безпідставно скерував трьох неповнолітніх у Жовківську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат для глухих дітей. Водночас Львівська обласна психолого-медико-педагогічна консультація (далі-ПМПК) вад слуху в цих дітей не виявила.
 
Окрім того, допускалися випадки прийняття на навчання дітей узагалі без скерування органу освіти та висновку ПМПК. Зазначені факти виявлено у Підгірцівській (Стрийський район), Краковецькій (Яворівський район) та Лопатинській (Радехівській району) спецшколах-інтернатах.
 
Водночас у 2012 році на навчання до Лівчицької (Жидачівський район) та Підгірцівської (Стрийський район) шкіл-інтернатів зараховано двох дітей без відповідних заяв батьків чи осіб, що їх замінюють.
 
Також прокуратура виявила порушення законодавства про освіту і в діяльності територіальних ПМПК. Так, із 26 діючих у Львівській області консультацій 13 у повному обсязі не укомплектовані фахівцями з корекційної роботи. Натомість у Дрогобицькому районі, містах Самборі, Стрию, Моршині, де проживає від 5 до 10 тисяч дитячого населення, ПМПК взагалі не створено.
 
Окрім того, обласна ПМПК не володіє інформацією щодо скерування органами освіти дітей у спецшколи-інтернати з невідповідними нозологіями. Не звертають увагу й на результативність корекційних програм розвитку дітей. Як наслідок – неповнолітні повертаються на навчання в загальноосвітні навчальні заклади лише в поодиноких випадках.
 
Загалом за підсумками проведених перевірок органами прокуратури внесено 10 подань. Поставлено питання про притягнення до відповідальності керівників 8 спецшкіл-інтернатів і 2 посадових осіб органів виконавчої влади.
 
Львівська газета»
http://www.gazeta.lviv.ua
 

кількість переглядів: 2524