Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.05.2014

Прокуратура Львівської області закликає утриматися від проведення масових акцій упродовж 9-11 травня

У зв’язку із напруженою суспільно-політичною ситуацією, що склалася у державі, з метою уникнення провокацій, можливого протистояння та збереження громадського порядку, органи прокуратури Львівської області звертаються до представників політичних партій, громадських організацій та громадян з проханням утриматися від участі в масових акціях упродовж 9-11 травня.
 
Водночас наголошуємо, що у випадку вчинення неправомірних дій, правоохоронними органами Львівщини буде надано належну правову та об’єктивну оцінку. При цьому, до встановленої законом відповідальності будуть притягнуті всі правопорушники, незалежно від їх політичних поглядів та переконань, приналежності до тої чи іншої політичної партії чи громадської організації.
 
Сподіваємося на Ваше розуміння і підтримку.
 
Довідково:
 
За порушення громадського порядку, вчинення хуліганських дій, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі наступає кримінальна відповідальність.
 
Стаття 293 КК України: Групове порушення громадського порядку - караються штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців.
 
Стаття 294 КК України: Масові заворушення - караються позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років.
 
Стаття 295 КК України: Заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку -караються штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.
 
Стаття 296 КК України: Хуліганство - карається штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років.
 
Стаття 263 КК України: Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 2608