Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.05.2014

Правоохоронні органи Львова реагуватимуть на факти порушень виборчого законодавства у межах компетенції – прокуратура

З метою забезпечення неухильного дотримання законності під час виборчої кампанії та виборів Президента України, призначених на 25 травня 2014 року, прес-служба прокуратури Львівської області уповноважена роз`яснити окремі положення законодавства щодо вказаних питань.
 
Зокрема, відповідно до Законів України, організацію підготовки і проведення виборів Президента України, реалізацію і захист виборчих прав громадян, дотримання передбачених Конституцією та законами України принципів і засад виборчого процесу, контроль за додержанням вимог законодавства про вибори та однакове застосування його на всій території України забезпечує Центральна виборча комісія.
 
Контроль за додержанням законодавства про вибори на відповідних територіях належить до повноважень окружних та дільничних виборчих комісій.
 
Водночас, органи прокуратури України не уповноважені здійснювати нагляд, представництво інтересів громадян та держави з питань додержання виборчого законодавства, зокрема виборчими комісіями.
 
Усі без винятку скарги, які стосуються виборчого процесу, підлягають розгляду на засіданні відповідної виборчої комісії або судом.
 
При цьому, зазначені скарги можуть бути скеровані виборчою комісією до органів прокуратури на підставі рішення, яке прийнято за результатами розгляду питання на її засіданні у разі виявлення ознак злочину чи іншого правопорушення та з урахуванням компетенції правоохоронного органу.
 
Своєю чергою, органи прокуратури Львівської області під час виборчого процесу діятимуть на принципах законності та об’єктивності, які виключають, у тому числі, будь-яке втягнення прокурорських працівників у політичні процеси.
 
 
 
             Прес-служба прокуратури Львівської області
 

кількість переглядів: 1845