Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.10.2014

Прокуратура завершила розслідування стосовно шахраїв, обвинувачених у постачанні бійцям АТО фальшивих бронежилетів

За процесуального керівництва прокуратури Сихівського району Львова, завершено розслідування у кримінальному провадженні стосовно 2 осіб, які реалізували 150 підроблених бронежилетів, призначених для учасників Антитерористичної операції на Сході України.
 
Зібраними у ході слідчих дій доказами встановлено, що останні у травні-червні цього року продавали громадянам вказані засоби начебто 5-го класу захисту, достовірно знаючи, що ці вироби не відповідають державним стандартам та не захищають від кульових поранень у разі обстрілу.
 
Відтак, на продажі фальсифікованого товару, частина якого у подальшому була передана у зону АТО в якості допомоги, шахраї збагатились майже на 250 тис. грн.
 
При цьому, під час обшуку у них виявлено ще 53 підроблених бронежилети.
 
Водночас, слідством встановлено причетність останніх до інших кримінальних правопорушень, зокрема, крадіжок.
 
Таким чином, їх дії прокуратурою кваліфіковано за ч.3 ст. 185 та ч.3 ст. 190 КК України, санкція яких передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.
 
Обвинувальний акт стосовно них прокуратурою 9 жовтня скеровано до Сихівського районного суду міста Львова для розгляду по суті.
 
На цей час один із обвинувачених перебуває під заставою, а його спільнику продовжено запобіжний захід у виді тримання під вартою.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                             Прес-служба прокуратури Львівської області
 

кількість переглядів: 1809