Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.02.2015

На Львівщині розпочато розслідування за фактом примушування до участі в Антимайдані

За вказівкою Генерального прокурора України Віктора Шокіна, прокуратурою Львівської області розпочато перевірки фактів протиправного використання керівництвом органів влади та місцевого самоврядування, державних та комунальних підприємств і навчальних закладів своїх службових повноважень щодо протидії акціям протесту у грудні 2013 - лютому 2014 років. Насамперед йдеться про примушування цими особами підлеглих працівників до участі в масових акціях, спрямованих на підтримку злочинної влади на так званому Антимайдані. Аналогічні перевірки, в тому числі й у формі представництва інтересів держави в суді, прокурор області доручив провести усім міськрайпрокурорам Львівщини, залучивши до цього піднаглядні правоохоронні органи.
 
Так, 14 лютого поточного року за процесуального керівництва прокуратури Золочівського району Львівської області районним відділом міліції до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення посадовими особами Струтинського Державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирт» злочину, передбаченого ч.1 ст.173 КК України (грубе порушення угоди про працю).
 
Встановлено, що під час масових акцій протесту в столиці держави наприкінці 2013 року керівництво згаданого держпідприємства в примусовому порядку, всупереч політичним переконанням підлеглих працівників, направляло їх у м. Київ для участі в акціях так званого Антимайдану, чим грубо порушило угоду про працю та їхні трудові права.
 
На даний час досудове розслідування триває.
 
 
 
                      Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 2091