Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.05.2015

Засуджено посадовця «Львівводоканалу», через службову недбалість якого загинула дитина у каналізаційному колекторі

Залізничним районним судом міста Львова 22 травня винесено вирок у кримінальному провадженні стосовно начальника дільниці каналізаційних мереж Західного району ЛМКП «Львівводоканал», який обвинувачувався у службовій недбалості, що призвела до загибелі дитини.
 
Йдеться про трагедію, що трапилась 10 жовтня 2013 року на вул. Широкій у Львові, коли дворічний хлопчик, наступивши на неналежно закріплене металеве перекриття колектора, провалився у каналізаційний колодязь та загинув.
 
Розслідуванням було встановлено, що згаданий службовець, усупереч своїм посадовим обов’язкам, не організовував ремонтних робіт для забезпечення відповідного технічного стану колектора. Така недбалість й призвела до трагічного випадку.
 
Судом підтримано позицію прокурора та визнано винним цього посадовця ЛМКП «Львівводоканал» у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, й призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі із позбавлення права обіймати певні посади строком на 2 роки.
 
Зазначимо, що санкція вказаної статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 1983