Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.06.2015

Розпочато кримінальне провадження відносно посадовців ПАТ “Львівобленерго” через протиправне відключення КП «Бориславводоканал» від енергопостачання

Прокуратурою Львівської області, враховуючи значний суспільний резонанс, вивчено питання правомірності відключення КП «Бориславводоканал» від енергопостачання.
 
Відтак, ґрунтовно проаналізувавши чинне законодавство, у прокуратурі дійшли висновку, що службові особи ПАТ «Львівобленерго» незаконно припиняли енергопостачання КП «Бориславводоканал», чим завдали істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам, інтересам юридичних осіб та окремих громадян, в тому числі, порушили їх конституційні права.
 
Зокрема, ст. 6 Закону України «Про питну воду та питне водопостачання» передбачено, що державною політикою в цій сфері забороняється відключення об’єктів питного водопостачання та водовідведення від систем енергопостачання, як об’єктів життєзабезпечення і стратегічного значення. У той же час, внаслідок припинення подачі електроенергії комунальному підприємству «Бориславводоканал» у м. Бориславі та смт. Східниця водопостачання та водовідведення було позбавлено 10 загальноосвітніх шкіл, 20 дитячих садочків, 9 лікувальних та 20 санаторно-курортних закладів, а також 8 тис. споживачів, які проживають у багатоквартирних будинках.
 
Крім того, у прокуратурі зазначають, що службові особи ПАТ «Львівобленерго» теж не взяли до уваги той факт, що вказаним водоканалом вживались заходи до погашення заборгованості за спожиту електроенергію, зокрема останній платіж ними здійснено 03.06.2015 у розмірі 162 тис. грн. Крім цього, комунальне підприємство пропонувало розтермінувати наявну заборгованість.
 
З огляду на викладене, прокуратурою Львівської області 8 червня поточного року розпочато кримінальне провадження відносно службових осіб ПАТ «Львівобленерго» за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 364 КК України ( зловживання владою або службовим становищем).
 
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 2034