Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.07.2015

Прокуратура Львівщини домоглася законного покарання двом депутатам-хабарникам

     Апеляційним судом Львівської області за принципової позиції прокуратури області 30 червня залишено в силі вирок суду першої інстанції стосовно двох депутатів Винниківської міської ради, які у лютому 2012 року вимагали та отримали від фізичної особи 8800 доларів США хабара.
 
 
      За вказані кошти посадовці, один з яких перебував на посаді секретаря вказаного органу місцевого самоврядування, обіцяли сприяння у винесенні на розгляд сесії міської ради питання про надання дозволу на розробку проекту землеустрою земельної ділянки, а у подальшому прийняття радою позитивного рішення.
 
 
 
      Вироком Личаківського районного суду міста Львова 23 лютого цього року їх визнано винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Колишньому секретарю міськради та його спільнику призначено покарання у виді шести з половиною років та п’яти з половиною років позбавлення волі відповідно, із конфіскацією майна. Також їх позбавлено присвоєних рангів посадової особи місцевого самоврядування та права займати певні посади терміном на 3 роки.
 
 
 
      Не погоджуючись із таким рішенням суду, стороною захисту було подано апеляції, проте апеляційним судом їх залишено без задоволення, а оскаржуваний вирок без змін.
 
 
 
 
      Відтак, вирок суду набрав законної сили.
 
 
     Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 2282