Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.07.2015

Хочете бути прокурорами? На конкурс!

В Україні почалася реальна реформа прокуратури.
Після появи на вулицях столиці новітніх поліцейських громадяни України отримали змогу випробувати на собі ще один реальний, а не декларований, крок у реформуванні правоохоронних органів. 20 липня в усіх областях почався прийом документів для участі у відкритому конкурсі на заміщення посад керівників місцевих прокуратур.
Як повідомили “ВЗ” у Львівському центрі прийому документів на заміщення посад керівників місцевих прокуратур, їхніх перших заступників і заступників, у відкритому конкурсі можуть взяти участь громадяни, які мають вищу юридичну освіту та стаж роботи у галузі права не менше п’яти років, або стаж роботи на посаді прокурора не менше трьох років. Претенденти на посади в органах місцевих прокуратур мають бути громадянами України, дієздатні, володіти державною мовою, мати управлінсько-організаторські здібності, високий рівень морально-ділових якостей.
Участь у конкурсі не дозволять брати громадянам, які мають не зняту або непогашену судимість, тим, хто притягався до адміністративної відповідальності за вчинення корупційних правопорушень. У претендентів мають бути відсутні захворювання, що перешкоджають виконанню обов’язків прокурора. Документи для участі в конкурсі прийматимуть до 2 серпня цього року.
Одночасно з проведенням конкурсів на посади прокурорів місцевих прокуратур у структурі прокуратури плануються суттєві скорочення. Завдяки цим скороченням, пообіцяв колегам заступник генерального прокурора Давід Сакварелідзе, працівникам прокуратури підвищать зарплати.
Коментар для «ВЗ»
Андрій Гнатів,прокурор міста Львова
Конкурсний відбір на посади керівників місцевих прокуратур проводитиме кваліфікаційно-дисциплінарна комісія, до складу якої входитимуть одинадцять осіб: п’ять представників прокуратури, двох представників оберуть на з’їзді вищих навчальних юридичних закладів, одного — на з’їзді адвокатів. Трьох членів комісії призначатиме Уповноважений Верховної Ради з прав людини.
Сьогодні в органах прокуратури працюють близько 18 тисяч осіб. Після реорганізації кількість працівників передбачено скоротити до 15 тисяч. Для прикладу, у Львові діють шість районних та міська прокуратури, поруч працює прокуратура Пустомитівського району. Після реорганізації їх об’єднають у три прокуратури.
 
Джерело: газета "Високий замок" — http://wz.lviv.ua/news/135590-khochete-buty-prokuroramy-na-konkurs

кількість переглядів: 3701