Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.12.2015

Прокуратура розглядає кілька версій причин самогубства прокурора з Дрогобича (відео)

ZAXID.NET Суспільство автор Віталій Кубліков, сьогодні, 12:18
 
У зв’язку з трагічною смертю працівника прокуратури з Дрогобича Павла Химчука проводять службове розслідування. Чоловік вчинив самогубство через те, що не пройшов за рейтингом на посаду в місцеву прокуратуру, і звинуватив керівництво у доведенні до самогубства.
 
«Тиску ні керівництво, ні працівники прокуратури ніякого не здійснювали, навпаки – старалися в такий тяжкий час підставити, так би мовити, плече, зробити максимум. В нас, самі знаєте, в прокуратурі близько 170 осіб, які не пройшли конкурс і які звільнилися, тобто вийшли на вулицю. 370 в нас лишилось, а 170 позвільняли. Це великий удар. Це психологічний шок, це люди, які вчора працювали на посадах, мали якусь перспективу, мали майбутнє, мають сім’ї, мають дітей, вони просто вийшли на вулицю. І, звичайно, ми старалися всіма силами, як могли, і словом, і ділом помагати тим працівникам, щоб розбавити ту ситуацію», – зазначив прокурор області Роман Федик під час брифінгу 21 грудня.
 
Серед версій самогубства, які розглядає слідство, – неприязні стосунки інших осіб, стосунки в сім’ї, проблеми зі здоров’ям, які могли вплинути. Як з’ясувалося, чоловік хворів певний час і вживав важкі препарати, які теж могли вплинути на психіку.
 
«Ми мусимо об’єктивно, всебічно перевірити всі версії, в тому числі і версію щодо доведення до самогубства – слідчим шляхом», – додав Роман Федик.
 
Нагадаємо, 36-річний дрогобицький прокурор Павло Химчук вчинив самогубство 18 грудня. Він завдав собі 9 ножових поранень у живіт та 2 в шию. Його виявила дружина, яка викликала карету швидкої медичної допомоги, однак врятувати Павла не вдалося. Він помер у реанімації Дрогобицької міської лікарні. У передсмертній записці, яку він написав у Facebook, чоловік зазначив, що його довели до самогубства.
 
За фактом порушено кримінальне провадження за ч.1 ст. 120 КК України. З метою повного та об’єктивного розслідування кримінальне провадження передано до слідчого відділу прокуратури Львівської області. Крім того, для перевірки факту смерті Павла Химчука прокурор області Роман Федик призначив службове розслідування.
 
Зараз слідчі опитують близьких, колег загиблого, вилучили документи, в тому числі медичні.
 

кількість переглядів: 2641