Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.06.2016

Юрій Луценко представив прокурора Львівської області

У четвер 16 червня 2016 року, Генеральний прокурор України Юрій Луценко представив колективу прокуратури Львівської області нового керівника старшого радника юстиції Юрія Квятківського.
 
Захід відбувся за участю голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки, керівництва органів влади, місцевого самоврядування, правоохоронних і судових структур, представників ЗМІ та громадськості.
 
Як зазначив у своєму виступі Генеральний прокурор України Юрій Луценко серед основних завдань, які він ставить перед собою є відновлення довіри суспільства до роботи прокурорів і «відновлення довіри почнемо з себе». З метою викорінення корупції в прокурорських лавах започаткована перевірка на доброчесність для цього кожен прокурор зобов’язаний заповнити анкету, в якій має чесно відповісти на низку запитань, які стосуються його діяльності та матеріальних статків. Роботу по очистці органів прокуратури очолить Петро Шкутяк, людина яка пройшла війну і зробить все для того щоб ефективно виконати поставлене завдання і у чесності якого можна не сумніватися.
 
Також Юрій Луценко звернув увагу на цілий ряд не доопрацювань, які існують в діяльності обласної прокуратури. Зокрема це стосується не розкриття кримінальних проваджень про розкрадання коштів під час проведення Євро-2012 у Львові, привласнення посадовцями органів місцевого самоврядування земель під виглядом потреб для бійців АТО, проблеми Грибовицького сміттєзвалища: «де ці провадження і чому вони не в суді?» - зазначив Юрій Луценко.
 
Нового прокурора Львівської області Юрія Квятківського Генеральний прокурор України охарактеризував, як професіональну і цілеспрямовану людину: «знаю його давно, ще з часів роботи в МВС, крім того відгуки про його роботу у прифронтовій зоні мене задовольняють і саме головне він не має жодних стосунків до місцевої еліти, що дозволить йому наводити порядок в регіоні».
 
У свою чергу, новопризначений прокурор Юрій Квятківський подякував Генеральному прокурору України за надану йому довіру, зазначивши, що усвідомлює всю важливість цієї посади. « Я знаю, що Львівщина це особлива область, і я розумію усю повноту відповідальності, яка покладена на мене. Тому докладу усіх зусиль для вирішення нагальних проблем регіону. Для нас є справою честі відновити довіру громадян до органів прокуратури та правоохоронної системи загалом». Водночас, прокурор області наголосив, що готовий до конструктивного діалогу з усіма представниками громадськості, адже він зацікавлений щоб на території Львівської області панував закон.
 
Довідково.
 
Юрій Квятківський родом із Васильківського району Київської області. Закінчив Академію управління Міністерства внутрішніх справ України та з 1991 року розпочав свою діяльність на різних посадах в органах внутрішніх справ України. Зокрема, працював слідчим та старшим слідчим відділів внутрішніх справ у м. Біла Церква Головного управління МВС України в Київській області, слідчим в особливо важливих справах відділу по розслідуванню злочинів, скоєних організованими групами, ГУ МВС України в Київській області. З 1997 по 2008 роки обіймав посади заступника та начальника районних та міських відділів Головного управління МВС України в Київській області, а в січні 2008 року призначений першим заступником начальника ГУ МВС України в Київській області, працюючи на цій посаді до березня 2010 року, після чого звільнився з органів внутрішніх справ. З березня по грудень 2014 року працював начальником слідчого управління ГУ МВС України в Київській та УМВС України в Херсонській областях.
 
В органах прокуратури Юрій Квятківський працює з квітня 2015 року, спершу на посаді заступника прокурора Київської області, пізніше на цій же посаді в прокуратурі Луганської області, яку згодом очолював.
 
Прес-служба прокуратури Львівської області
 

кількість переглядів: 2625