Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.07.2016

На Львівщині на хабарі в 1,5 млн грн затримано заступника керівника дочірнього підприємства Національної акціонерної компанії «Надра України» «Західукргеологія»

Сьогодні, 13 липня, прокуратурою Львівської області спільно з працівниками слідчого управління ГУ НП у Львівській області та Управління захисту економіки Нацполіції на «гарячому» при одержанні 1,5 млн гривень хабара затримано заступника директора дочірнього підприємства Національної акціонерної компанії «Надра України» «Західукргеологія» Державної служби геології і надр.
 
За матеріалами Управління захисту економіки Нацполіції у червні поточного року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості щодо вимагання у гр.. М. заступником директора дочірнього підприємства Національної акціонерної компанії «Надра України» «Західукргеологія» Державної служби геології і надр гр. М. неправомірної вигоди в сумі трьох мільйонів гривень за виготовлення та погодження документації на розробку газового родовища з подальшим сприянням у видачі спеціального дозволу на користування надрами.
 
Розслідування у вказаному кримінальному провадженні було доручено слідчим нацполіції у Львівській області, а оперативний супровід забезпечували працівники Управління захисту економіки Національної поліції України. Здійснювати процесуальне керівництво у ньому доручено виконувачу обов’язків начальника одного із відділів прокуратури Львівської області.
 
Одразу правоохоронці спільно з процесуальним керівником прокуратури розпочали проведення відповідних негласних слідчих (розшукових) дій.
 
Внаслідок злагоджених дій правоохоронців, сьогодні близько 12 год. заступника директора дочірнього підприємства Національної акціонерної компанії «Надра України» «Західукргеологія» було затримано на робочому місці (за адресою м. Львів, площа Міцкевича, 8) при одержанні частини обумовленої суми неправомірної вигоди, а саме 1,5 млн грн.
 
На даний час слідчі дії тривають, проводяться ряд обшуків, в тому числі за місцем проживання затриманого.
 
Останній затриманий в порядку ст..208 КПК України. Упродовж доби посадовцю буде повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.368 КК України.
 
 
 
Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 1712