Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.07.2016

У поточному році прокуратура Львівської області подала позовів на суму 68 млн грн

З них уже 150 позовів на суму 30,4 млн грн задоволено, ще 7,2 млн грн відповідачами сплачено в добровільному порядку.
 
Найбільше позовів прокурорами подано на захист інтересів держави. Сума, на яку таких заявлено становить понад 65 млн грн. Наразі за результатами судового розгляду 111 позовів стягнуто майже 30 млн грн. Крім того, прокурорами у цій сфері розпочато 8 кримінальних проваджень.
У бюджетній сфері подано позовів на 31,8 млн грн, з них уже задоволено на суму 3,8 млн грн. Ще 7 млн грн добровільно відшкодовано за закритими справами. Також розпочато 6 кримінальних проваджень.
У тому числі 6 позовів на суму 27,4 млн грн прокурорами подано в сфері державних закупівель
Для прикладу, апаратом прокуратури області пред’явлено 5 позовів до господарського суду Львівської області в інтересах Управління капітального будівництва Львівської обласної державної адміністрації до приватного підприємства про стягнення 1,9 млн грн; про стягнення більше 1 млн. грн. до однієї з будівельних організацій; про повернення 12,5 млн грн коштів, виділених на реконструкцію Львівського обласного клінічного перинатального центру за договорами про державні закупівлі, тощо. Поряд з цим, в червні поточного року відповідач за позовом заступника прокурора області поданого в інтересах держави в особі Східницької селищної ради добровільно погасив 6, 42 млн грн заборгованих коштів пайової участі в будівництві.
З питань державної та комунальної власності, пред’явлено позовів на суму 11,4 млн грн, реально виконано на 6,6 млн грн.
Розпочато 1 кримінальне провадження.
Для прикладу, рішенням господарського суду Львівської області задоволено позов заступника прокурора області поданий в інтересах держави в особі Міністерства енергетики та вугільної промисловості України до регіонального відділення Фонду державного майна України по Львівській області, третьої особи на стороні відповідача – ПАТ «Львівська вугільна компанія» про скасування рішень щодо приватизації державного майна та його оцінки, вартість якого становила 305,6 млн грн.
 
Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 1767