Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.09.2016

Правоохоронці затримали замовника та виконавців замаху на львівського бізнесмена Богдана Копитка

Як відомо, вранці 29 серпня по дорозі у Старе Село Пустомитівського району Львівської області підірвали однин із позашляховиків марки Мерседес, який був автомобілем супроводу львівського бізнесмена Богдана Копитка. Унаслідок вибуху загинули троє його охоронців. Сам бізнесмен не постраждав, оскільки їхав в іншій машині. Вибухівка була закладена безпосередньо у дорожнє полотно під час виконання дорожніх робіт біля цього села.
 
За даним фактом було розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого п.п. 1,5 ч. 2 ст. 115 КК України, тобто за вчинення умисного вбивства двох і більше осіб, способом небезпечним для життя багатьох людей.
 
За процесуального керівництва прокуратури Львівської області, з метою розкриття цього злочину та встановлення особи злочинців було створено слідчо-оперативну групу з числа досвідчених слідчих, оперативників та прокурорів.
 
Завдяки злагодженій роботі правоохоронців, 26 вересня було затримано трьох осіб - виконавців замовного злочину, якими виявились 29 річний мешканець Львівської області, 20 річний мешканець Тернопільської області, 29 річний житель м. Чернівці. Крім цього, продовжуючи слідчі дії, працівники поліції учора, 27 вересня, затримали ще одного виконавця вказаного злочину - 32 річного мешканця Львівщини. Усім затриманим оголошено про підозру в умисному вбивстві двох і більше осіб, способом небезпечним для життя багатьох людей.
 
Зазначимо, що троє із них мають відношення до одного із добровольчих батальйонів, які брали участь в АТО на сході країни.
 
Проведеними слідчим діями зібрано достатньо доказів, що вказують на причетність вказаних осіб до вчинення даного злочину. Сьогодні, Галицьким районним судом м. Львова трьом із затриманих обиратиметься запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Крім цього, вчора, 27 вересня, в Києві затримали 38 – річного гр. Г., мешканця Львівщини, який є замовником даного злочину. Він пообіцяв за виконання вбивства Богдана Копитка 100 тис доларів США, однак після невдалого замаху замовник передав виконавцям лише частину з обіцяної винагороди у розмірі 600 тис грн, з вимогою закінчити злочин.
 
Учора, 28 вересня, трьом із затриманих, Галицьким районним судом обрано запобіжний захід у вигляді триманні під вартою без можливості внесення застави. Щодо інших двох підозрюваних запобіжний захід обиратиметься 29 вересня.
 
Слідство у кримінальному провадженні триває, зокрема, з метою встановлення інших осіб причетних до організації та виконання зазначеного злочину.
 
 
 
Прес-служба прокуратури Львівської області
 
 

кількість переглядів: 1947