Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.10.2016

Судитимуть посадовця, через незаконні дії якої з комунальної власності вилучено приміщення у Львові площею майже 900 кв м

Львівською місцевою прокуратурою №2 затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно реєстратора прав власності на нерухоме майно Обласного комунального підприємства Львівської обласної ради «Бюро технічної інвентаризації та експертної оцінки» за ч.2 ст.364 КК України, ч.2 ст.366 КК України.

Посадовець, вказавши неправдиві відомості у документації, незаконно зареєструвала за фізичною особою право власності на нежитлові приміщення, що у Львові на вул.Донецькій, загальною площею майже 900 кв м. При цьому, останній було достовірно відомо, що вказаний об’єкт зареєстрований на праві власності за територіальною громадою м. Львова в особі Львівської міської ради.

Досудове розслідування у вказаному провадженні за процесуального керівництва прокуратури проводилось Шевченківським ВП ГУ НП у Львівській області.

Водночас, за наслідками проведеної роботи у сфері представницької діяльності, Львівською місцевою прокуратурою №2 в інтересах держави заявлено позов про скасування державної реєстрації права власності та повернення з чужого незаконного володіння фізичної особи на користь міської громади зазначених приміщень.

На цей час справа перебуває на розгляді у Шевченківському районному суді міста Львова.

 

Довідково. За вчинення вказаних кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) та ч.2 ст.366 КК України (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки), підозрюваній загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років, із позбавленням права обіймати певні посади до 3 років та зі штрафом.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 2280