Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.02.2018

Прокуратура у Львові виявила та оскаржила судове рішення, що суперечить інтересам держави

Здійснюючи моніторинг судових рішень, Львівська місцева прокуратура №1 виявила судове рішення, яке суперечить вимогам чинного законодавства та, зокрема, інтересам держави.

Мова йде про справу з перехресними позовами – ТОВ «Колібрі-Х» ЛТД до ПП «Астері» щодо стягнення боргу, а ПП «Астері» до ТОВ «Колібрі-Х» ЛТД щодо визнання права власності на земельну ділянку площею майже 0,5 га по вул. Пасічній у м. Львові.

Вказане рішення прокуратура оскаржила до Львівського апеляційного господарського суду.

Підставами для втручання стало те, що Львівська міська рада, як власник цієї землі, не приймала жодних рішень щодо її відчуження та не затверджувала документацію із землеустрою.

Межі спірної земельної ділянки в натурі встановлені не були, дані про вказану ділянку до Державного земельного кадастру не вносились, а право власності на неї, у встановленому законом порядку, не реєструвалось.

Крім цього, господарський суд Львівської області, під час розгляду справи взагалі не досліджував питання державної реєстрації права власності на земельну ділянку у ТОВ «Колібрі-Х» ЛТД.

Відтак, Львівським апеляційним господарським судом, задоволено апеляційну скаргу заступника керівника Львівської місцевої прокуратури №1.

Рішення суду першої інстанції стосовно визнання права власності на згадану земельну ділянку за ПП «Астері», скасовано.

На даний час вживаються заходи представницького характеру з метоюповернення до комунальної власності цієї території.

Зазначимо, що упродовж 2017 року в ході моніторингу судових рішень, постановлених без участі прокурора, оскаржено 22 рішення в апеляційному порядку та 7 – в касаційному.

Прокуратура і надалі принципово реагуватиме на незаконні судові рішення.

Прес-служба прокуратури Львівської області

 

 

кількість переглядів: 1907