Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.03.2018

Львівські прокурори провели науково-методичний семінар

Учора, 22 березня, під головуванням в.о. прокурора області Олександра Русецького відбувся науково-методичний семінар, який складався із двох частин.

Розглянуто дві теми: «Проблемні питання прокурорського нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян» та «Особливості підготовки позовних заяв, розгляду судами справ з окремих пріоритетних напрямків представницької діяльності, а також реального виконання судових рішень у справах за позовами прокурорів».

Участь у заході взяли заступник прокурора області Андрій Голомша, керівник та заступник галузевого управління Генеральної прокуратури України – Вячеслав Свірець і Володимир Фітьо, начальник відділу примусового виконання рішень – управління Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Львівській області Роман Онишкевич, доцент кафедри цивільного права та процесу Львівського національного університету імені Івана Франка кандидат юридичних наук Йосип Богдан, представники Головного управління Національної поліції у Львівській області та Управління патрульної поліції Львівщини, керівники та прокурори місцевих прокуратур.

У виступах зосереджено увагу на актуальних питаннях прокурорського нагляду за додержанням законів у місцях несвободи, зокрема, конституційних прав затриманих, ув’язнених та засуджених під час їх перебування у спецустановах поліції.

Розглянуто особливості здійснення нагляду за додержанням законів при застосуванні заходів адміністративного впливу за адмінправопорушення.

Також, наголошено на принциповій позиції прокурора щодо невідворотності покарання винних.

«Вимагаю посилити нагляд за діяльністю лікарсько-консультативних комісій як в закладах охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби, так і в закладах охорони здоров’я державної або комунальної форм власності при розгляді питань щодо звільнення засуджених від подальшого відбування покарання у зв’язку із хворобою» – зазначив у виступі начальник управління нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру у місцях несвободи Генеральної прокуратури України Вячеслав Свірець.

Крім цього, на семінарі обговорено роль та статус прокурора у цивільному процесі, порядок виявлення порушень вимог чинного законодавства і особливостей підготовки органами прокуратури процесуальних документів до суду, особливості забезпечення реального виконання судових рішень та проблемні питання, що виникають.

Прокурорів орієнтовано на посиленні роботи при застосуванні представницької діяльності у бюджетній сфері, державної та комунальної власності, охорони культурної спадщини, земельних відносин, а також захисту прав дитини.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

 

кількість переглядів: 1957