Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.05.2018

Львівські прокурори подбають про інвалідів

Приміщення прокуратур Львівщини переобладнають задля комфорту людей з інвалідністю
 
 
 
Приміщення прокуратур Львівщини переобладнають задля комфорту людей з інвалідністю. Про це Depo.Львів повідомили у прокуртурі Львівської області.
Відповідно до вимог Конвенції про права осіб з інвалідністю, ратифікованої Верховною Радою України 16.12.2009, Закону України "Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні", постанови Кабінету Міністрів України від 01.08.2012 №706 "Про затвердження Державної цільової програми "Національний план дій з реалізації Конвенції про права інвалідів" на період до 2020 року", розпорядження Кабінету Міністрів України від 28.12.2016 №1073р "Про затвердження плану заходів з виконання рекомендацій, викладених у заключних зауваженнях, наданих Комітетом ООН з прав осіб з інвалідністю, до першої доповіді України про виконання Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю на період до 2020 року", відповідальними працівниками прокуратури Львівської області проведено аудит приміщень відомства, зокрема, на проспекті Шевченка 17/19 та двадцяти дев'яти приміщень місцевих прокуратур.
Відтак, визначено об'єм робіт та складено відповідні кошториси, витрати на які будуть враховані під час формування проектів бюджету на 2019-2020 роки.
"Створення належних умов для осіб з інвалідністю, що надасть їм змогу вести повноцінний спосіб життя відповідно до індивідуальних особливостей – наша головна мета", – зазначає прокурор Львівської області Юрій Квятківський.
Також, варто зазначити, що упродовж грудня минулого року прокуратурою області в межах виділеного фінансування уже встановлено пандуси в чотирьох приміщеннях місцевих прокуратур.

кількість переглядів: 2139