Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.06.2018

Суд на Львівщині обрав запобіжний захід поліцейському за вчинену ДТП

Слідчими прокуратури Львівської області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом ДТП, яка трапилась 04.06.2018, близько 18:00 год, на ґрунтовій дорозі з двостороннім рухом в напрямку с.Новий Милятин Буського району на Львівщині.

Досудовим розслідуванням встановлено, що цього дня поліцейський Кам’янка-Бузького відділу поліції ГУ НП у Львівській області керував автомобілем «Skoda Oktavia» напідпитку.

Як з’ясувалось, чоловік проявив неуважність до дорожньої обстановки та порушив п.п.1.5, 2.3. та п.12.1 Правил дорожнього руху України.

Він не вибрав в установлених межах безпечної швидкості і не врахував дорожню обстановку.

Не переконавшись, що маневр буде безпечним для інших учасників руху, виїхав на зустрічну смугу, де вчинив наїзд на пішохода, яка рухалася по цій же дорозі на велосипеді.

У результаті отриманих травм 61-річна потерпіла померла на місці пригоди.

Правоохоронця одразу ж затримали в порядку ст.208 КК України та наступного дня вручили повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КПК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспортного засобу особами, які керують транспортними засобами).

На даний час  суд обрав чоловікові запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із застосуванням радіоелектронного засобу контролю, а також відсторонив від посади.

Зазначимо, що прокуратура вимагатиме суворішого запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 1933