Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.06.2018

Прокуратура повернула державі ще одну земельну ділянку водного фонду на Львівщині вартістю понад 800 тис грн

Львівський апеляційний господарський суд залишив без змін рішення господарського суду, який визнав недійсним укладений між сторонами ще у 2005 році договір оренди земельної ділянки для облаштування ставка (з можливістю вирощування риби, водоплавних птахів, ведення сільськогосподарської діяльності, створення зони відпочинку) та зобов’язав підприємця повернути її у власність держави.

Йдеться, зокрема, про 3 га землі розташованої на території Стародобротвірської сільської ради Кам’янка-Бузького району, а сам став примикає до заплави річки Західний Буг в урочищі “Бірок”. Вартість цієї території становить 819 тис грн.

Прокуратура встановила, що вказану ділянку передано у користування з низкою порушень вимог Земельного та Цивільного кодексів України, а також Законів України «Про оцінку земель», «Про оренду землі», «Про землеустрій».

Зокрема, відповідно до вимог законодавства, задля визначення розміру орендної плати за користування земельними ділянками державної та комунальної власності, необхідно здійснити їх нормативну грошову оцінку, чого у даному випадку зроблено не було.
Зазначимо, що все це призводить до порушення економічних інтересів держави і сприяє зменшенню бюджетних надходжень.
Проте, завдяки втручанню органів прокуратури і вжитим заходам, це судове рішення реально виконано, а відтак, 19 червня, землю остаточно повернуто із незаконного користування. 

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

 

 

 

кількість переглядів: 2058