Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.08.2018

На Львівщині прокуратура повернула державі земельну ділянку вартістю 1,8 млн грн

Рішенням апеляційного суду Львівської області скасовано рішення Шевченківського районного суду м.Львова та ухвалено нове рішення.

Суд задоволив позов заступника прокурора області у інтересах держави (в особі Міністерства інфраструктури України, ПАТ «Укрзалізниця» в особі регіональної філії «Львівської залізниці») до Брюховицької селищної ради та фізичної особи, а також за участі відділу Держгеокадастру у м.Львові.

Так, визнано незаконним та скасовано рішення Брюховицької селищної ради, яка безоплатно передала у приватну власність фізичній особі земельну ділянку площею 0,1367 га у Брюховичах на вулиці Під Осовою, 4.

Крім цього, судом скасовано державний акт на право приватної власності на цю територію.

Зазначимо, що при винесенні рішення суд врахував, що згідно ст.84 Земельного кодексу України, до земель, які не можуть передаватись у приватну власність, належать землі під державними залізницями.

Позивачем (ДТГО «Львівська залізниця») доведено право постійного користування земельною ділянкою, розташованою в межах смуги відведення лінії Рудно-Підбірці Львівської залізниці (від км 4 + 850 м до км 11 + 106 м), яка, відповідно до Плану смуги відводу цієї лінії, з 1962 року належать до земель державної власності.

Відтак, завдяки заходам, вжитих органами прокуратури, вказане судове рішення реально виконано – до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно внесено відомості про скасування права приватної власності фізичної особи вартістю майже 1,8 млн грн.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

 

 

 

кількість переглядів: 1722