Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.10.2018

Заступнику міського голови на Львівщині, якого затримали на 20 тис грн неправомірної вигоди, обрали запобіжний захід

За процесуального керівництва прокуратури Львівської області слідчими Нацполіції, спільно з Управлінням захисту економіки у Львівській області, у п’ятницю, 28 вересня, затримано заступника міського голови однієї із міських рад Львівщини, який отримав від особи 20 тис грн неправомірної вигоди за сприяння в укладенні між міською радою та підприємцем договору підряду на виконання ремонтних робіт, підписанні актів приймання виконаних робіт, а також у здійсненні оплати за їх виконання.

У суботу, 29 вересня, затриманому посадовцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням свого службового становища).

Також, ухвалами слідчого судді Галицького районного суду м. Львова, за клопотаннями органу досудового розслідування, до вказаної особи застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення 100 тис грн застави.

Крім цього, правопорушника відсторонено від займаної посади на 1 місяць.

На даний час здійснюються необхідні слідчі (розшукові) та процесуальні дії з метою встановлення усіх обставин вчинення цього злочину.

За вчинене зловмиснику загрожує до 10 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю, а також конфіскація майна.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

 

 

 

кількість переглядів: 2434