Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.10.2018

Прокуратура у Львові домоглася повернення у комунальну власність міста приміщення, яке вибуло внаслідок «Афери століття»

Йдеться, зокрема, про нежитлове приміщення площею більше 1000 кв м, вартістю понад 10 млн грн, що розташоване на вул. Тесленка, 2 у м. Львові.

Рішенням господарського суду Львівської області задоволено позов органів прокуратури області в інтересах держави (в особі Львівської міської ради) до фізичної особи.

Так, скасовано запис про державну реєстрацію права власності цієї особи на об’єкт нерухомого майна, а також витребувано його на користь територіальної громади м.Львова.

Суд погодився з позицією прокурора про те, що Львівська міська рада, як дійсний власник будівлі на вул. Тесленка, 2 у Львові, а також Управління комунальної власності Департаменту економічного розвитку Львівської міської ради, як орган уповноважений управляти майном львівської громади, не передавали іншим особам майнові права на спірне майно (шляхом приватизації або іншого відчуження), а тому таку нерухомість слід вважати такою, що вибула з володіння власника поза його волею.

А це у свою чергу і стало підставою для втручання у справу прокуратури.

Відтак, завдяки вжитим заходам судове рішення реально виконано.

Майно повернуто законному власнику.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

 

кількість переглядів: 1971