Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.10.2018

Львівській міськраді повернули приміщення, вартістю майже півмільйона

03 Жовтня 2018, 11:06 |
 
У власність громади Львова повернули приміщення на вул. Донецькій площею понад 847 кв м, яке незаконно приватизували. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівщини.
 
У жовтні 2016 року керівник Львівської місцевої прокуратури №2 звернувся до Шевченківського районного суду м. Львова із позовом у інтересах держави (в особі Львівської міської ради до фізичної особи, комунального підприємства Львівської обласної ради «Бюро технічної інвентаризації та експертної оцінки») про витребування з чужого незаконного володіння приміщення на вулиці Донецькій у Львові. Також прокуратура вимагала скасувати акт державної реєстрації на право власності.
Загальна площа цього нежитлового приміщення становила понад 847 кв м, а вартість – майже 460 тисяч грн.
«Як було встановлено, відповідно до рішення постійно діючого третейського суду (при асоціації «Український правовий альянс»), право приватної власності на спірний об’єкт зареєстровано за громадянином, і згодом на підставі договорів дарування передано у приватну власність відповідача. Прокуратура у суді довела незаконність таких дій, а відтак, Шевченківський районний суд м. Львова у травні минулого року задоволив позов прокуратури у повному обсязі. Однак відповідачі оскаржили його у апеляційній інстанції», – йдеться у повідомленні.
Втім остаточну крапку у справі поставив апеляційний суд Львівської області, який цьогоріч у вересні залишив без задоволення апеляційну скаргу, а рішення судді Павла Невойта (Шевченківський райсуд м. Львова) – без змін.
Нагадаємо, у 2017 році у Львові виявили мастабну незаконну приватизацію комунальних приміщень, яку прозвали «Аферою століття». Детальніше про це читайте тут.
Як повідомляв Львівський портал, нещодавно у комунальну власність Львова повернули ще одне приміщення, яке незаконно відчужили внаслідок «Афери століття».

кількість переглядів: 2441