Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.10.2018

Прокуратура продовжує системну роботу у сфері поновлення і захисту порушених прав та інтересів держави при виконанні судових рішень

Виконання судових рішень покликане стати гарантією забезпечення порушених прав та законних інтересів держави, підтверджених рішенням суду, та є завершальною стадією у процесі реалізації конституційної функції органів прокуратури щодо представництва інтересів держави в суді. Цьому питанню, зокрема, у прокуратурі Львівщини приділяється значна увага.

Зокрема, з метою забезпечення неухильного виконання рішень судів, налагоджена системна робота органів прокуратури області.

Так, завдяки вжитим організаційно-методичним заходам, упродовж 2018 року за позовами органів прокуратури забезпечено реальне виконання судових рішень на 457,7 млн грн (5 місце в державі). Слід зазначити, що стягнута сума є у 3,6 разів більшою, аніж за 9 місяців 2017 року.

Активізації роботи на цьому напрямі сприяло також те, що прокурорами на протиправні рішення, дії та бездіяльність органів державної виконавчої служби в порядку відомчого контролю внесено 88 скарг, які задоволено (7 місце по Україні; що у 3,4 рази більше, аніж минулоріч), а також до суду - 3 скарги, які задоволено (4 місце).

Відтак, завдяки вжитим заходам активізовано діяльність державних виконавців щодо встановлення наявності у боржників грошових коштів та майна, на яке можливо звернути стягнення.

Крім того, зусилля органів прокуратури були зосереджені на поверненні земельних ділянок, що протиправно надані у користування (оренду) або ж всупереч встановленому законом порядку перейшли у приватну власність фізичних та юридичних осіб.

Також, цьогоріч вдалося повернути у державну і комунальну власність та попередити протиправне вибуття земель площею 1 тис. 973 га (7 місце).

Прес-служба прокуратури Львівської області

 

кількість переглядів: 1739