Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.11.2018

Результати роботи місцевої прокуратури на Самбірщині щодо протидії корупції

Упродовж 10 місяців 2018 року Самбірською місцевою прокуратурою внесено 9 подань у порядку ст.65 Закону України «Про запобігання корупції» в органи та установи Самбірського району.

З них, уже розглянуто та задоволено 8 подань, а за результатами їх розгляду до дисциплінарної відповідальності притягнуто 3 посадові особи.

Зокрема, подання вносилися у Ралівську, Кульчицьку та Новосілко-Гостиннівську сільські ради Самбірського району, у зв’язку із виявленими порушеннями вимог ч.1 ст.35 Закону України «Про запобігання корупції», а також ч.2 ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Крім цього, за поданнями прокуратури у п’яти випадках уповноваженою на те посадовою особою призначалося проведення службового розслідування, у тому числі за фактами виявлених порушень стосовно певних посадових осіб щодо невиконання ними вимог ч.ч. 1,2 ст.52 Закону України «Про запобігання корупції» (щодо неповідомлення про суттєві зміни у майновому стані та несвоєчасного подання щорічних електронних декларацій).

Зазначимо, що проведеними службовими розслідуваннями факти допущених порушень знайшли своє підтвердження, встановлено причини і умови, що їм сприяли.

Місцевою прокуратурою (за видами правопорушень) внесено 6 подань щодо порушення вимог фінансового контролю, з яких 5 розглянуто – 1 подання перебуває на розгляді.

Також, внесено 3 подання щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, з яких усі розглянуто.

У цьому році Самбірським міськрайонним судом задоволено два корупційні позови місцевої прокуратури у порядку цивільного судочинства. Прокуратура вимагала визнати незаконними два рішення Стрілковицької сільської ради, що були прийняті в умовах конфлікту інтересів. Крім цього, витребовувались із незаконного володіння приватних осіб земельні ділянки.

Також, прокурорами Самбірської місцевої прокуратури взято участь у судових засіданнях при розгляді 30 корупційних адміністративних протоколів.

Так, серед порушників депутати районних, міських, сільських рад.

Вказані адмінправопорушення, передбачені ч.1 ст.172-6 КУпАП (несвоєчасне подання без поважних причин декларації), та ч.2 ст.172-6 КУпАП (неповідомлення або несвоєчасне повідомлення про суттєві зміни у майновому стані).

За результатами розгляду цих протоколів 10 депутатів визнано винними та накладено стягнення у вигляді штрафу.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 1570