Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.11.2018

Лікарю-психіатру оголосили догану за вчинені порушення на Львівщині

Городоцькою місцевою прокуратурою проведено перевірку у Яворівській центральній районній лікарні з питань дотримання лікарями-психіатрами вимог Закону України «Про психіатричну допомогу».

Так, виявлено низку порушень щодо осіб, яким на підставі рішення суду призначено надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Зокрема, наявні порушення в частині підготовки та скерування в місцевий суд для подальшого розгляду подань про припинення застосування примусових заходів медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку хворим, які перебувають на обліку.

Прокурори виявили, що етапі підготовки на скерування в місцевий суд подання про припинення застосування до хворого примусових заходів медичного характеру лікарем-психіатром допущені порушення.

За результатами проведеної перевірки, Городоцькою місцевою прокуратурою керівнику закладу охорони здоров’я скеровано вказівку про усунення порушень вимог законодавства, які були допущені лікарем-психіатром районної лікарні та зобов’язано інформувати про результат її розгляду у визначений термін.

Проте, внаслідок неналежної організації роботи, відповідь вчасно не надійшла.

У зв’язку з цим, місцевою прокуратурою скеровано лист керівнику закладу охорони здоров’я з вимогою вжити невідкладних заходів щодо інформування про розгляд вказівки, а також щодо притягнення до відповідальності посадових осіб, з вини яких допущені порушення.

З урахуванням вимог вказаного листа та вимог раніше скерованої вказівки, за порушення вимог Закону України «Про психіатричну допомогу» лікарю-психіатру оголошено догану, а за порушення, що призвели до несвоєчасного розгляду вказівки прокуратури відповідального працівника звільнено із займаної посади.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 1601