Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.11.2018

Прокуратура вимагає справедливого покарання для винуватця двох ДТП на Львівщині

Цьогоріч у жовтні, Верховний Суд скасував незаконний вирок апеляційного суду, який до того звільнив від відбування покарання водія, що двічі вчинив дорожньо-транспортні пригоди, зокрема, у стані алкогольного сп'яніння.

Справу повернуто на новий розгляд.

Нагадаємо, що у грудні 2014 року, 33-річний мешканець Стрия, керуючи власним автомобілем напідпитку, грубо порушив Правила дорожнього руху та вчинив наїзд на двох пішоходів, внаслідок чого їм заподіяно тяжкі та середньої тяжкості тілесні ушкодження.

А вже через п’ять місяців – у травні 2015 року, чоловік вчинив нову ДТП.

Під час зіткнення з вантажним автомобілем, водію заподіяно травми середньої тяжкості.

Вироком апеляційного суду фігуранта визнано винним та засуджено за ч.1 ст.286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження), ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому тяжке тілесне ушкодження) (з урахуванням вимог ст.70 КК України) до 3 років ув’язнення, з трирічним позбавленням права керувати транспортними засобами.

Проте, на підставі ст.75 КК України, суд звільняє фігуранта від відбування основного покарання та встановлює випробування – 3 роки.

Апеляційний суд не врахував, що правопорушення вчинено упродовж нетривалого часу, ступеня їх тяжкості, перебування водія у нетверезому стані, а також наслідків цих злочинів.

Це і стало підставою для втручання у справу прокуратури.

Відтак, у кримінальному провадженні призначено новий судовий розгляд.

 

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

 

 

кількість переглядів: 2142