Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.11.2018

За корупційні проступки на Львівщині покарано низку посадовців

Упродовж 10 місяців 2018 року Стрийською місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді судом 41 протоколу про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією.

Серед порушників – депутати районних, міських, селищних, сільських рад, їх посадові особи.

Адмінправопорушення стосувалися несвоєчасного подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (ч.1 ст.172-6 КУпАП), несвоєчасного повідомлення про суттєві зміни у майновому стані (ч.2 ст.172-6 КУпАП), неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів (ч.1 ст.172-7 КУпАП), вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів (ч.2 ст.172-7 КУпАП).

Так, за результатами розгляду 32 протоколів 28 осіб визнано винними та накладено стягнення у вигляді штрафу.

Слід зазначити, що за вказаний період, у порядку ч.3 ст.65 Закону України «Про запобігання корупції», у органи влади та місцевого самоврядування скеровано 34 подання з метою усунення порушень вимог антикорупційного законодавства, з яких 33 уже розглянуто і задоволено, а 2 особи притягнуто до дисциплінарної відповідальності у виді догани.

Зазначимо, що за наслідками розгляду подання, внесеного у 2017 році 1 особу звільнено з посади у зв’язку із притягненням до відповідальності за корупційне правопорушення.

Крім цього, задоволено 2 позови про скасування 4 незаконних рішень, прийнятих в умовах конфлікту інтересів та попереджено незаконне надання 4 земельних ділянок загальною площею 8 га.

Прес-служба прокуратури Львівської області

 

кількість переглядів: 1664