Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.12.2018

За 20 тис грн неправомірної вигоди судитимуть заступника міського голови на Львівщині

За процесуального керівництва прокуратури Львівської області завершено досудове розслідування стосовно заступника міського голови однієї з міських рад Львівщини, який підозрювався у одержанні 20 тис грн неправомірної вигоди за вчинення дій, пов’язаних зі службовим становищем.

У ході досудового розслідування встановлено, що цьогоріч, 28 вересня, підозрюваний, діючи з корисливих мотивів, одержав від особи неправомірну вигоду за сприяння в укладенні між міськрадою та підприємцем договору підряду про виконання ремонтних робіт, підписання актів приймання виконаних робіт, а також здійснення оплати за їх виконання.

Такі дії підозрюваного кваліфіковано за ч.3 ст.368 КК України – одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням свого службового становища.

За клопотанням органу досудового розслідування ухвалою слідчого судді Галицького районного суду м. Львова до фігуранта застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення 100 тис грн застави.

На даний час обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні скеровано до Пустомитівського районного суду м. Львова для розгляду по суті.

У разі доведення вини чоловіку загрожує до 10 років ув’язнення, з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

 

кількість переглядів: 1797