Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2019

Результати роботи місцевої прокуратури на Самбірщині щодо протидії корупції

Упродовж 2018 року Самбірською місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді 86 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, складених та скерованих до суду відносно 60 осіб.

Так, за результатами розгляду 70 протоколів стосовно 45 осіб, усіх осіб визнано винними та призначено адміністративне стягнення у виді штрафу.

Ще 4 протоколи стосовно 3 осіб, перебувають на розгляді.

В порядку ч.3 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції», місцевою прокуратурою внесено 22 подання, з яких 20 розглянуто, з них: 17 задоволено та 10 осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності у виді догани.

Зазначимо, що адміністративні корупційні правопорушення вчинялись окремими депутатами Самбірської районної та Новокалинівської міської рад, Ралівської, Воле-Баранецької сільських рад Самбірського району, Нижанковицької селищної ради, Чаплівської сільської ради Старосамбірського району, а також працівниками ДП «Турківське лісове господарство», ДП «Боринське лісове господарство, ДЛП «Галсільліс».

Зокрема, депутатами та іншими особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування несвоєчасно подаються на офіційний веб-сайт Національного агентства з питань запобігання корупції щорічні декларації, а також не надаються повідомлення про суттєві зміни у майновому стані у терміни, визначені законом і порушуються вимоги закону щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Вказані адмінправопорушення, передбачені ч.1ст.172-6 КУпАП (несвоєчасне подання без поважних причин декларації), ч.2 ст.172-6 КУпАП (неповідомлення або несвоєчасне повідомлення про суттєві зміни у майновому стані), та ч.ч.1,2 ст.172-7 КупАП ( порушення вимог закону щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів).

Загальна сума накладених штрафів склала понад 53 тис грн.

Прес-служба прокуратури Львівської області

 

кількість переглядів: 1494