Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.01.2019

Прокуратурою Львівської області оскаржено м’який вирок шахраю, який заволодів коштами потерпілої на понад 200 тис грн

Галицьким районним судом м. Львова на 5 років позбавлення волі засуджено мешканця Львівщини, який обвинувачувався у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство,вчинене в особливо великих розмірах).

Водночас засудженого звільнено від відбування покарання з випробуванням та встановленням іспитового строку тривалістю 3 роки.

Так, обвинувачений, у грудні 2004 року та травні 2006 року, під виглядом отримання грошей на пайову участь у будівництві житла, усвідомлюючи неможливість виконання взятих на себе зобов’язань, шахрайським способом заволодів грошовими коштами потерпілої на понад 200 тис грн.

Ухвалюючи вирок, судом не враховано, що обвинувачений неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, у тому числі за вчинені у сфері житлового будівництва особливо тяжкі злочини, якими заподіювались значні збитки.

Відтак, зважаючи на неправильне застосування кримінального закону та невідповідність призначеного покарання ступеню тяжкості злочину та особі, яка його вчинила, прокуратурою Львівської області оскаржено вказаний вирок до Львівського апеляційного суду.

На даний час вирок переглядається в апеляційному порядку, відтак законної сили не набрав.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

 

 

 

 

кількість переглядів: 1716