Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.01.2019

Робота з розгляду звернень громадян є одним із пріоритетних напрямків діяльності органів прокуратури

Так, упродовж 2018 року у Дрогобицьку місцеву прокуратуру надійшло 714 звернень.

Зокрема, з питань досудового розслідування – 298, з питань участі у кримінальному провадженні в суді – 37, з питань представництва інтересів громадян та держави в суді – 3, з питань нагляду за додержанням кримінально-виконавчого законодавства – 7, з питань додержання законодавства при виконанні рішень судів та інших органів – 7.

У минулому році вирішено 461 звернення, що становить 65 % від усіх звернень, які надійшли у прокуратуру.

За розглядом 17 звернень громадян прийнято рішення про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Крім цього, розглянуто 2 звернення від народних депутатів України, у яких заявникам надано роз’яснення за підписом керівника місцевої прокуратури.

До прокуратури і надалі надходить велика кількість звернень з питань, що не належать до їх компетенції, у зв’язку з чим до органів державної влади, місцевого самоврядування та державного контролю направлено 208 звернень.

Також, місцевою прокуратурою постійно вживаються заходи для покращення своєчасного та кваліфікованого розгляду звернень та поліпшення організації особистого прийому громадян.

Минулоріч працівниками місцевої прокуратури на особистому прийомі прийнято 264 громадян, з них, безпосередньо керівником прокуратури – 42, у тому числі в’язнів – 1.

Окрім цього, до місцевої прокуратури надійшло 4 інформаційні запити, за результатами розгляду яких, по одному надано роз’яснення, а у трьох надано інформацію.

Зазначимо, що на виконання вимог законодавства прокуратурою також вживалися усі необхідні заходи, спрямовані на забезпечення права кожного на інформацію.

Прес-служба прокуратури Львівської області

 

 

кількість переглядів: 1625