Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2019

На Львівщині судитимуть землевпорядника, який незаконно передав у власність земельну ділянку вартістю 160 тис грн

Самбірською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 47-річного посадовця органу місцевого самоврядування, який через неналежне виконання своїх службових обов’язків допустив незаконне передання у власність земельну ділянку вартістю 160 тис грн.

Правопорушнику інкримінують ч.2 ст.367 КК України – службове недбальство, що завдало тяжких наслідків інтересам держави.

Встановлено, що землевпорядник однієї з сільських рад Турківського району належно не розглянув проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки (для ведення особистого селянського господарства).

Зокрема, не переконався у тому, що земельна ділянка дійсно знаходиться в межах населеного пункту та може надаватись у приватну власність органом місцевого самоврядування.

Таким чином, він порушив вимоги п.12 Розділу Х «Перехідні положення» Земельного кодексу України.

Водночас, посадовець власноруч підписав акт встановлення і узгодження меж земельної ділянки, у результаті чого незаконно передав у власність особі 0,1126 га землі для ведення особистого селянського господарства.

Зазначимо, що у кримінальному провадженні за рішенням Турківського районного суду Львівської області на вказану земельну ділянку накладено арешт.

За вчинене обвинуваченому загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 2024